Kiss Army Sweden

Antal medlemmar: ca: 900

Födelsedatum: 1990

Födelseort: Sätra, Stockholm

 

Nuvarande ordförand

Niklas Olsson, sen 2003

Ordföranden sen start

Johan Kihlberg 1990 – 1999
Stefan Lundström 1999 – 2004

Kiss Army Swedens historia del 1

Efter att ha jobbat på Polygram Records (Kiss dåvarande skivbolag) under ett par månader hösten 1988, blev jag tillfrågad om jag ville ta över och sköta Kiss svenska fanclub, vilket jag tackade ja till. Jag började omedelbart planera det som skulle bli det första numret av Kiss Army Sweden Magazine.

På den tiden hade jag ingen dator, så det första och andra numret av tidningen är gjorda med hjälp av gnuggbokstäver, klister, tejp, diverse bilder och en vanlig gammal skrivmaskin. Såg inte så roligt ut kanske, men det gick, och intresset att bli medlem ökade direkt.

Tack vare mitt jobb på Polygram Records låg jag alltid bra till när det gällde nyheter, promobesök och konserter. 80-talet och början av 90-talet var dock en trög period för Kiss i Sverige, men vi kämpade på för att hålla intresset uppe.I samband med att ”Revenge” släpptes gjordes en del omstruktureringar i fancluben. Fotograferna Mats Vassfjord och Ulf Lorentzi, samt reportern Kent Klang, var ju med mig från början, men 1992 kom en kille vid namn Stephan Wasström med i gänget, och det var första gången som hela redaktionen åkte på turné med Kiss. Vi var med under hela Revengeturnén i England, och det var under den turnén vi planerade att göra lite förändringar med Kiss Army Sweden Magazine. För alla er som har nummer tre så kan man se en tydlig förbättring jämfört med de två första tidningarna.

Nästa steg i utvecklingen var att Stephan Wasström slutade och Anders Ringman klev ombord, och det var väl då som hela fancluben fick fart ordentligt. Förutom att vi ändrade layouten med hjälp av Marko Rouvinen, och döpte om tidningen till Destroyer, så arrangerade Anders och jag Sveriges första Kissconvention hösten 1995.

Eftersom vår första convention blev en sådan succé, fortsatte vi att arrangera nya evenemang årligen samtidigt som Destroyer och fancluben växte.

Hösten 1999 hade jag tagit fancluben så långt som jag kunde kände jag kunde, och i stället för att fastna i samma bana tyckte jag att det var bättre att lämna över till någon som hade nya idéer och mer energi att pumpa in.

Jag kommer att fortsätta skriva och fota för Destroyer, men styra och ställa får andra göra. Själv tycker jag att fancluben blir bättre och bättre för varje år som går.

Johan Kihlberg

Kiss Army Swedens historia del 2

Våren/ sommaren 1999 tog Stefan Lundström över KAS efter Johan Kihlberg. KISS hade precis varit i Sverige och Europa för ett stort antal konserter, vilket man kunde läsa om i ”Stefans” första nummer som president sommaren 1999. Stefan satsade på ett ännu bättre tryck på tidningen samt att han ordnade medlemskort i typ kreditkorts-model. I samspråk med Stefan Cedervall startade man även upp en hemsida på nätet som snabbt blev ett forum för de flesta KISS-fans i norden.

Hösten anordnades en turne med Union tillsammans med ett bokningsbolag i Stockholm, 6 spelningar blev det. Våren 2000 anordnades en resa till USA för medlemmarna att se tre konserter med KISS, samt turnerer med Glamnation och Union i Sverige. Sommaren 2000 kom ett lite försenat nummer av Destroyer. Nästa tidning kom ut sommaren 2001 och medlemsantalet hade växt enormt efter alla arrangemang och konserter. 2002 anordnades 2st Expos med Eric Singer, ett i Västerås på våren och ett i Köpenhamn på hösten.

Sommaren 2003 kom och ingen ny Destroyer på 2 år hade kommit ut, Niklas Olsson tillfrågades att gå in och dela ordförandeskapet med Stefan för att ge klubben en skjuts framåt. Destroyer nummer 9 utkom i slutet av augusti 2003 och var nu 24 sidor tjock, lite nytt folk klev in och hjälpte till med tidningen och snabbt var nummer 10 av Destroyer klar och ute i december 2003. Där ökade man på med färguppslag i mitten och lite mer varierade reportage om KISS.

Våren 2004 fick en raketstart med att Gene Simmons kom till Stockholm och ett antal medlemmar fick träffa honom. Bruce Kulick dök upp i april på en solo-turne i Sverige och Norge, samt att han medverkade tillsammans med Bill Aucoin på KISS Expo Sweden 2004 i Stockholm. På detta Expo släppte även Stefan Lundström nyheten att han skulle avgå som ordförande i KAS och lämnade över hela ansvaret till Niklas Olsson. I början av sommaren kom också nummer 11 av Destroyer ut med hela 8 sidor i färg osv..

Framtiden

Framtiden för KAS ser vi idag väldigt ljust på, ny tidning i november som kommer att vara hela 52 sidor tjock! Ja tidningen och hemsidan är de två stora pelarna i föreningen, hemsidan kompletterar tidningen och tvärtom. Vi är idag 12 personer som hela tiden skriver reportage till tidningen, samt att en del utifrån skickar in sina reportage som vi använder. Detta gör att det känns mkt smidigt att sätta ihop tidningen, som nu SKALL ut två gånger om året! Nästa år kommer vi att anordna KISS Expo Sweden 2005 och vi jobbar redan med gäster som skall kunna överträffa årets Expo! Shopen kommer att öppnas upp på hemsidan, nya medlemskort i början av nästa år osv.

Vi är idag en av de få KISS fanklubbarna som finns kvar och som ger ut tidningar, vi hoppas att intresset skall kunna hålla i sig. Har du någon kompis som också är såld på KISS som inte är medlem, skicka hans/hennes adress till oss, så skickar vi dom info om klubben.

Niklas Olsson Ordförande/ Kiss Army Sweden

BLI MEDLEM NU

Så här betalar du:

Sverige

Sätt in 325:- på bankgiro nummer 311-3172, betalningsmottagare skriv: SALKIN
eller via Paypal och adressen är: niklas@kissarmysweden.net

Norge

Sätt in 330 NKR på bankkontonummer: 1201.02.78803 och banken är DnBNOR   (norskt konto) eller via Paypal och adressen är: niklas@kissarmysweden.net

Finland

Sätt in 45 Euros via Paypal och adressen är: niklas@kissarmysweden.net

Danmark

Sätt in 300 DKR via Paypal och adressen är: niklas@kissarmysweden.net

VIKTIGT! GLÖM INTE ATT FYLLA I FORMULÄRET TILL!

Skicka in nedanstående uppgifter till Kiss Army Sweden, för att lättare kunna hantera Er inbetalning.

Är du under 18 år måste vi ha målsmans medgivande via mail till: niklas@kissarmysweden.net

7 + 4 =