Magnus och vinnaren Patrick.

Svenska mästerskapet i KISS hölls i helgen i Trollhättan. Det var i samband med sammankomsten ”Trollhättan Rock City” som det första svenska mästerskapet i ämnet KISS avgjordes.  Totalt 114 deltagare fick under en dryg halvtimma svara på 14 frågor om rockbandet KISS. Den amerikanska gruppen har ett av sina starkaste fästen i just Sverige och kärleken till bandet blir bara starkare och starkare samtidigt som fansen mestadels blir äldre och äldre. Ungefär 90 procent av deltagarna var män och de flesta är födda på 1960 och 1970-talet.

Det blev en jämn tävling där tillslut Patrik Ek från Floda, utanför Göteborg blev korad till vinnare. Strax bakom hamnade Peter Forsberg från Åmål och Henrik Tofling från Stockholm.

– Otroligt kul att vinna och bli svensk mästare i KISS 2014. Jag älskar verkligen bandet KISS och har gjort det sedan jag var liten. Det som gör KISS unikt är att de fanns innan jag var född och är aktuella än idag. Förhoppningsvis kommer KISS till Europa och Sverige nästa år, säger vinnaren Patrik Ek.

Arrangör av första svenska mästerskapet i KISS är KISS ARMY SWEDEN.

 

1:a Patrik Ek, Floda

2:a Peter Forsberg, Åmål

3:a Henrik Tofling, Stockholm

Testa dig själv, vad kan du om KISS? (tre av frågorna från svenska mästerskapet i KISS 2014)

1. På den framgångsrika 1980-turnén i Australien fick fansen möjlighet att köpa en ny KISS-produkt för första gången, vilken?

1. Likkistan
X. Turnéjackan
2.Glass

2.  KISS har varit spelat i Sverige många gånger. På hur många olika arenor har KISS spelat i Stockholm?

1. 6st olika arenor.
X.5st olika arenor.
2. 4st olika arenor.

 1. Vilka två studioalbum har sålt mest i Sverige?

1.  Destroyer (1976)/Rock and roll over (1976)
X. Destroyer (1976)/ Animalize (1984)
2. Destroyer (1976)/Psycho Circus (1998)

 (Rätt svar: 2, 1, X)