Skivan innehåller en mer jazzig och i vissa avseenden bluesinspirerad stil, den typ av musik Criss gärna hade velat få med på tidigare KISS-album.

Låtförteckning

 1. I’m Gonna Love You – (3.19) (Peter Criss/Stan Pendrige)
 2. You Matter To Me – (3.17) (John Vastano(Michael Morgan/Vincent Poncia)
 3. Tossin’ And Turnin’ – (4.01) (Richard Adams/Malou Rene)
 4. Don’t You Let Me Down – (3.43) (Criss/Pendrige)
 5. That’s The Kind Of Sugar Papa Likes – (3.01) (Criss/Pendrige)
 6. Easy Thing – (3.54) (Criss/Pendrige)
 7. Rock Me, Baby – (2.53)(Sean Delaney)
 8. Kiss The Girl Goodbye – (2.46) (Criss/Pendrige)
 9. Hooked On Rock And Roll – (3.37) (Pendrige/Criss/Poncia)
 10. I Can’t Stop The Rain – (4.26) (Delaney)

I’m Gonna Love You

I’m Gonna Love You är en låt skriven av Peter Criss och Stan Penridge.

I’m Gonna Love You var en omarbetning på en låt som härstammade från Peter Criss och Stans Pendriges gamla band Lips. Det var inte stor skillnad på demon från 1970/1971 och Peters studioversion. Grunderna blev kvar i låten. Stan spelade in gitarrerna tillsammans med Art Munson.

De skillnader som gjordes var att skriva en ny andra vers och den andra originalversen blev tredje vers. På demoversionen från 70/71 var det Stan som sjöng lead så det blev lite mer Bob Seger-stuk på låten när Peter sjöng den. Det nya arrangemanget på låten gjorde den 30 sekunder längre än demo versionen.

You Matter To Me

You Matter To Me är en låt skriven av John Vastano, Michael Morgan och Vini Poncia. Låten släpptes som singel 1978.

Den här låten spelades in av Joey Travolta (lillebror till John Travolta) inför hans platta som också släpptes 1978. Joey släppte sedan låten som en singel i Japan.

Tossin’ and Turnin’

Tossin’ and Turnin’ är en cover framförd av Bobby Lewis och är skriven av Ritchie Adams och Malou Rene.

Nästan allt material från Peter Criss soloplatta kan tekniskt sett ses som covers. Nästan alla låtar skrevs före Peter tid i Kiss i band som hette Chelsea och Lips. Tossin’ and Turnin’ var ett undantag i det fallet. Den framfördes från början av Bobby Lewis och nådde stora framgångar som singel när den nådde 1# på Billboard Hot 100 1960.

Peter var trogen mot originalet men ändrade ett textstycke med ett par ord. I låten sjöngs det “The clock downstairs was strikin’ four” men Peter ändrade det till “The clock downstairs was strikin’ three”. Det gjorde han för att siffran tre är hans eget turnummer.

Tossin’ and Turnin’ var den enda låten som framförde av Kiss från Peters soloplatta. Det skedde 1979 på deras Dynasty Tour.

Don’t You Let Me Down

Don’t You Let Me Down är skriven av Peter Criss och Stan Penridge. Den släpptes som singel 1978.

Peter berättade om låten i en intervju 1978 ” För alla låtar jag skrev på den platta så var det mycket mening bakom dem till exempel Don’t You Let Me Down och dem. Jag visade mina Beatles- och Rock N Blues-rötter”. Låten härstammar från Peters tid i Lips. Versionen som kom på hans soloplatta är dock 15 sekunder längre än vad Lips version var. Lips version hade inte lika många repetitioner av ”Fallin down, down, down” som versionen från 1978 hade. Lenny Castro gjorde ett gästframträdande på slagverk på låten.

Låten skrevs åtta år innan den spelades in för Peters platta. Texten handlar om hans fru vid den tidpunkten Denbbie Svensk. Peter har berättat om det ”Hon var helt underbar. Lekkamraten för året. Hon var populär, dö snygg men jag var alltid så osäker. Och det är det jag verkligen älskar med låtskriveri. Man kan verkligen skriva ner det och oavsett hur många som hör det så kan de relatera till det på deras sätt”. Debbie var närvarande under inspelningen av låten.

That’s The Kind Of Sugar Papa Likes

That’s The Kind Of Sugar Papa Likes är skriven av Peter Criss och Stan Penridge.

That’s The Kinf Od Sugar Papa Likes är en annan låt som härstammar från Lips-tiden. På Lips version av låten sjöng Stan Penridge. Från originalversionen gjordes små textändringar. Låten blev även 22 sekunder längre än Lips version från 2,39 till 3,01. Steve Lukather spelar gitarrsolo på låten. Det här var början på ett samarbete mellan Peter och Steve. Steve Lukather skulle senare spela på alla tre av Peters soloplattor släppta av Casablanca Records.

Easy Thing

Easy Thing är en låt skriven av Peter Criss och Stan Penridge.

Den första av tre låtar som producerades av Peter Criss, Vini Poncia och Sean Delaney. Trots att låten är skriven av Peter och Stan så var det Sean Delaney som spelade in demon. Händelsen var inte särskilt munter enligt Sean ”Jag gick in i studion med ett par riktigt duktiga musiker bl.a Paul Shaffer och Elliot Randal. Så jag hade alla dessa helgrymma musiker med mig och jag behövde spela in bra demon till Peter snabbt. Så jag spelade in alla demon. Sen efter så bara tog Peter och Poncia dem. Det skapade en stor spricka mellan mig och Peter. ”

Rock Me, Baby

Rock Me, Baby är skriven av Sean Delaney.

Sean Delaney spelade in en massa demon till Peter med ett par musiker. När Sean valde att producera Gene Simmons platta istället för Peters så blev Peter förbannad eftersom redan en annan producent hade tackat nej till honom, nämligen Tom Dowd. Sean minns ”Gene sade att alla fyra soloplattor var tvungna att göra bra ifrån sig och sådana här rykten var inte bra för bandet. Så han lät mig vara med Peter i studion då och då och spela in en del demon. Efter ett tag så fick han till slut en producent.”

Kiss The Girl Goodbye

Kiss The Girl Goodbye är skriven av Peter Criss och Stan Penridge.

Enligt Peter handlar Kiss The Girl Goodbye inte om särskilt roliga saker. ”Kiss The Girl Goodbye var om min första fru, som jag lämnade för att träffa min andra fru.” Låten härstammar från Lips-tiden. Låten spelades in av enbart Peter och Stan. Stan skötte gitarrjobbet. Peter sjöng och spelade slagverk.

Hooked On Rock N Roll

Hooked On Rock N Roll är skriven av Peter Criss, Stan Penridge och Vini Poncia.

Det här var den sista låten som togs in från Peters band före Kiss-tiden. Peters version på denna plattan var 20 sekunder längre än originalversionen. Texten ändrades också en del från originalversionen. Mer större skillnader än så gjordes det inte.

I Can’t Stop The Rain

I Can’t Stop The Rain är skriven av Sean Delaney.

Peter har berättat om låten i en intervju ”Jag får mycket komplimanger för den här låten. Det är lite roligt att genom alla dessa år så är det alltid om den här låten som folk kommer fram och säger ’I Can’t Stop The Rain är en extremt bra ballad’ ”. Dessvärre är det inte en låt Peter skrivit själv utan är skriven av Sean Delaney. Demon till den spelades in av Sean och hans ”super band”. Richard T. Bear gästade på keyboard på denna låt.

Medverkande:

 • Bill Bodine – Bas på spår 1,2,3,4,5,9
 • Michael Carnahan – Saxofon på spår 3
 • Lenny Castro – Slagverk på spår 3,4
 • Peter Criss – sång, trummor på spår 1,2,3,4,5,9, slagverk på spår 8, bakgrundssång på spår 9
 • Bill Cuomo – Keyboard på på spår 1,2,3,4,5,9, Synthesizer på 2,4, strängar på på spår 6,10
 • Sean Delaney – producent
 • Maxine Dixon – bakgrundssång på spår 1,3,5
 • Danny Faragher – bakgrundssång på spår 1,2
 • Davey Faragher – bakgrundssång på spår 1,2
 • Jimmy Faragher – bakgrundssång på spår 1,2
 • Tommy Faragher – bakgrundssång på spår 1,2
 • Richard Gerstein – keyboard på spår 6,7,10
 • Gordon Grody – bakgrundssång på spår 6,7,10
 • Brendan Harkin – gitarr på spår 6
 • Neil Jason – Bas på spår 6,7,10
 • Steve Lukather – Gitarrsolo på spår 5,9
 • Art Munson – Gitarr på 1,2,3,4,5,9
 • Stan Penridge – Gitarr på spår 1,2,3,4,5,8,9, bakgrundssång på 4, 9, harmoni på spår 8 och producent
 • Vini Poncia – Bakgrundssång på spår 4,9
 • Elliot Randall – Gitarr på spår 6,10
 • Saviano – Horn på spår 1,3,7
 • Allan Schwartzberg – Trummor på spår 6,7,10
 • Annie Sutton – Bakgrundssång på 6,7,10
 • Julia Tillman – Bakgrundssång på spår 3,5
 • John Tropea – Gitarr på 6,7,10
 • Maxine Willard – Bakgrundssång på spår 3,5