’På lördag slår fyra fullvuxna män klackarna i taket. Då är det dags för Örebrobandet Dressed to Kiss att hylla idolerna och rock-legenderna från 70-och 80-talen. Tvärsnytt var självklart på plats när bandet repade.

Lördagen den 26 april har bandet Dressed To KISS världspremiär i Örebro. Dressed To KISS är ett tributeband från Örebro och Stockholm, som valt att ”go all-in” och hyllar hårdrockbandet KISS.

– Vi tror inte att vi är KISS på något sätt utan vi gör detta med glimten i ögat. Som jag brukar säga, det är ett vuxendagis och alla brukar heja på oss och tycker att det är jättekul, säger Joakim Schiller.

Allt ska vara autentiskt när Dressed to Kiss river av rockklassiker från 1975 års liveplatta i Örebro på lördag. Bandets fyra medlemmar går såklart helt upp i sina roller på scenen.

Magnus Jonsson som Gene Simmons, Joakim Schiller som Peter Criss, Per Knutsson som Ace Frehley och Mikael Esplund som Paul Stanley.

Bakom tributebandet ligger två års hårt arbete. På lördag fyller de de lokal nattklubb med rockshow och alla klassiska KISS-attribut; dräkter, smink, rykande gitarrer, pyroteknik, bloddreglande, bomber, pyro och förstås tung rock’n’roll.

– Det är otrolig energi i de här gamla 70-talslåtarna och om man kan återskapa lite av det så tycker jag att vi själva har nått långt i alla fall, säger Magnus Jonsson.