Aldrig förr har det dreglats blod på Malmö konserthus. Aldrig tidigare har en elgitarr slagits itu på det anrika scengolvet. Nu är det dags…

För första gången i Sverige spelar en symfoniorkester musik av den amerikanska hårdrocksgruppen Kiss. Malmö symfoniorkester och malmöbaserade tributebandet Dressed to Thrill slår sig ihop i en hyllning till det legendariska bandet som i oktober ger ut sitt 20:e studioalbum Monster.

Konsertmaterialet är nyskapat och orkestrerat av Christoffer Nobin och Jonas Nydesjö för MSO och Dressed to Thrill. Specialskrivna arrangemang av de största hitsen blandas med lite ovanligare låtar som i vissa fall inte ens Kiss framfört live tidigare. I programmet har även musik av kompositörer som Beethoven, Brahms, Prokofjev och Ravel vävts in på ett innovativt och spännande sätt.

Till skillnad från Kiss egen symfonisatsning år 2003 i samarbete med Melbournes symfoniorkester, som resulterade i livealbumet och DVD´n Kiss Symphony:Alive IV, så kommer symfoniorkestern i A Tribute to Kiss att få en mycket mer framträdande roll. Arrangemangen är skrivna med utgångspunkten att visa hur hårdrock och klassisk musik kan samsas, komplettera och förstärka varandra på ett musikaliskt plan.

Bombastiska rockriff och medryckande allsångsrefränger samspelar med symfoniorkesterns rika mångfald, men även den visuella delen av en Kiss-show lyfts fram och spelar en viktig roll i helheten. Bandet kör fullt ut i make-up och med autentiska scenkostymer och instrument, och med en scenshow som sällan skådats på Malmö konserthus.

Resultatet blir en färgsprakande musikalisk resa genom två till synes vitt skilda världar, som när de sammanstrålar visar sig ha flera gemensamma nämnare.

Konserten får regionens skolelever (11-16 år) möjlighet att ta del av 23-25 oktober samt allmänheten i en extrainsatt offentlig konsert onsdag 24 oktober kl 18.00.

PROGRAM

Malmö Konserthus

Skolkonserter 23-25 oktober 2012 (11-16 år)
Offentlig konsert 24 oktober 2012 kl 18.00

A Tribute to Kiss

Malmö SymfoniOrkester

Dressed to Thrill (David Fremberg – Starchild, Andreas Grufstedt – The Demon, Christopher Hansson – Space Ace, Jaime Salazar – Catman)

Jonas Nydesjö, dirigent

För ytterligare information, bilder och intervjuer kontakta

Helena Linder Jareld
Press & Information
Malmö SymfoniOrkester

Tel 040-630 45 08

helena.linder.jareld@mso.se

 www.mso.se