Vegas

Gene Simmons sprutar eld på Folkets Hus och Parkers biografer

I november 2014 gjorde KISS nio bejublade konserter på Hard Rock Hotel i Las Vegas. Onsdag 25 maj visas konserten KISS Rocks Vegas på Folkets Hus och Parkers biografer i Sverige.

KISS fans i hela världen kommer att kunna återuppleva bandets legendariska Las Vegas-show på bio. Det är en show med bländande pyroteknik, eld och spektakulära scenkläder. Förutom konserten blir det exklusiva intervjuer med bandmedlemmarna.

KISS bildades i New York 1973 av Paul Stanley (sång, gitarr) och Gene Simmons (sång, bas). Deras sensationella liveframträdanden innehåller eldsprutande, blodspottande, rykande gitarrer, raketer, svävande trumset och pyroteknik i massor. Tommy Thayer (gitarr, sång) och Eric Singer (trummor, slagverk, sång) är de två övriga medlemmarna. Tommy är också producent av KISS Rocks Vegas.

Bandet har sålt över 100 miljoner skivor, vilket gör dem till ett av världens bäst säljande band genom tiderna. De har släppt 44 album. KISS är det amerikanska band som har flest guldskivor, och har påverkat generationer av hårdrocksband.

KISS originalmedlemmar Paul Stanley och Gene Simmons har även slagit igenom i den kulinariska världen genom att öppna en rad framgångsrika restauranger med det passande namnet Rock & Brews.

Folkets Hus och Parker har livesänt scenkonst på bio sedan 2003 och antalet biografer som deltar ökar ständigt. Från början var 7 biografer med och nu är 180 biografer anslutna till Folkets Hus och Parkers nätverk Live på bio. Live på bio har blivit en av Sveriges viktigaste satsningar på kulturtillgänglighet i hela landet och bygger på ett stort antal ideellt engagerade personer ute i landet.

För mer info: www.livepabio.se