Grönanbiljett1

Ove Hahn som var artistansvarig på Gröna Lund var lyrisk inför konserten. Han hade bokat in bandet ett halvår tidigare och sedan sett deras popularitet växa stadigt ju närmare konserten det led. Ove hade känt i fingertopparna att detta skulle kunna bli något extra och förutspått en succé, och han fick rätt!

15 600 besökare var nytt publikrekord på Gröna Lund, även om det snart slogs och idag är det Bob Marleys konsert från 1980 inför över 32 000 personer som är rekordet.

Konserten på Gröna Lund är unik bland KISS konserter på det sättet att det inte släpptes några specifika biljetter till konserten. Det var det vanliga inträdet på Gröna Lund som gällde även om det var lite dyrare eftersom det var konsertkväll. Hela 15 kronor fick man betala för att komma in men då ingick alltså både nöjesparken och konserten. Så fungerar det fortfarande på Gröna Lund de kvällar det är konserter, även om de numera öppnar tidigare på dagen och har normalt inträde fram till 18.

Gröna Lunds portar öppnades först klockan 17 denna dag och många fans hade väntat utanför i flera timmar i väntan på att grindarna skulle öppnas. På konsthallen Liljevalchs, som ligger bredvid Gröna Lund, erbjöds KISS-sminkningar för dem som ville likna sina idoler. För att få de bästa platserna var fansen tvungna att stå framför scenen från 17 till konsertens start som var satt till 20:00, KISS klev dessutom ut på scenen en kvart försenade. Även om det var en fin dag måste det ha varit en prövning att vänta utomhus i över tre timmar då det var ovanligt kallt för att vara maj och det blåste kyliga vindar. Att det inte släpptes biljetter till spelningen på Gröna Lund är en sanning med modifikation. Det gavs nämligen ut biljetter till pressen som gällde just denna kväll på vilka det stod att det var KISS som skulle spela.

Vill du uppleva mer av 1976 spelningarna så rekommenderar vi boken ” KISS I SVERIGE – Boken om KISS alla Sverigebesök 1976-2013”

Klicka för mer information om boken!