INFÖR DITT BESÖK

Snart är det dags, KISS spelar på Friends Arena i Stockholm! Här följer viktig information för att du som besökare ska ha en bra kväll på arenan. Friends Arena ligger i den framväxande Arenastaden i Solna, strax norr om Stockholm. Byggarbete pågår kring arenan vilket innebär att framkomligheten kan vara begränsad när det är mycket folk i området. Ta därför extra god tid på dig när du ska besöka oss och förbered ditt besök genom att läsa denna information.

Vi ber vi dig:

1 – Kom i god tid till konserten. Friends Arena är en mycket stor arena. Ta extra god tid på dig så du hinner till din plats i lugn och ro.
2 – Välj kollektivtrafik. Åk kommunalt till arenan. Arenastaden är avstängd för biltrafik. Läs mer nedan.
3 – Använd den entré eller gate som står på din biljett. Följ skyltningen i området noga. Gå till den gate eller entré som står på din biljett. Har ni olika entréer till samma läktarplan i sällskapet kan ni ses inne i arenan.
ATT TA SIG TILL OCH FRÅN FRIENDS ARENA Ta inte bilen till arenan! Det finns inga parkeringar i området.
Pendeltåg Kliv av på Solna station, ca 7 min från Stockholms central. Räkna med 15-20 min promenad till arenan. SL sätter in extratrafik före och efter konserten. Följ skyltning till respektive gate eller entré.
Tunnelbana Kliv av på Solna centrums t-banestation, ca 9 min från T-centralen. Räkna med 20-25 min promenad till arenan. SL sätter in extratrafik före och efter konserten. Följ skyltning till respektive gate eller entré.
Extrainsatta SL-bussar Vi rekommenderar gäster som väljer buss att ta extra god tid på sig eftersom bussarna kan fastna i trafiken kring Arenastaden.

 • Buss 101 från Mörby station till Friends Arena (Evenemangsgatan)
 • Buss 102 från Sundbyberg station till Friends Arena (Evenemangsgatan)

Se SLs hemsida för fler resealternativ och trafikinformation.
Färdtjänst och bil med parkeringstillstånd för rörelsehindrad Gäster som anländer med färdtjänst eller har egen bil med parkeringstillstånd för rörelsehindrad hänvisas till den enda infart som släpper igenom trafik, Sjövägen/Råsta strandväg. På- och avstigning sker i anslutning till entré Hx. Observera att evenemangets sluttid är ungefärlig. Beställer du färdtjänst för hemfärd rekommenderar vi dig att ha cirka en timme till godo på din bokning.
Taxi Till skillnad från tidigare evenemang på arenan är Arenastaden nu helt avstängd för biltrafik. Det gäller även taxi denna kväll. Taxi hänvisas till av- och påstigningzon på Gårdsvägen med infart via Frösundaleden eller Gustav III Boulevard.

Egen bil Vi rekommenderar våra gäster att välja kollektivtrafiken i första hand. Arenastaden är avstängd för biltrafik och arenan erbjuder inga parkeringsplatser. Trafiksituationen kring Arenastaden är ansträngd vid stora evenemang. Väljer du ändå att ta bilen bör du ta extra god tid på dig och vi hänvisar till ordinarie parkeringsplatser i Solna. Ofta är det effektivare att välja en infartsparkering vid en pendeltågstation och åka kollektivt den sista biten.

HITTA DIN PLATS

 1. Gå till den entré eller gate som står på din biljett. Du släpps endast in i den entré eller gate som står på din biljett.
 2. När du är inne i arenan, gå till din sektion. Skyltar i taket visar vägen.
 3. Hitta din rad och gå till din plats i sektionen.

ÖVRIG INFORMATION

 • Åldersgräns 13 år.
 • Ingen köbildning är tillåten innan kl 07.00 på konsertdagen.
 • Dörrarna öppnas kl 17.00.
 • Konserten startar kl 19.00.
 • Bandet anger ingen sluttid för konserten.
 • Konserten är en inomhusproduktion, taket är stängt.
 • Förband: Satan Takes A Holiday och  Hardcore Superstar.
 • Enklare mat och dryck (läsk och folköl) finns till försäljning i arenans kiosker. Före konserten, innan du passerat biljettscanningen, kan du besöka Carlsberg Bar och Bistro 1847 (fullständiga rättigheter).
 • Försäljning av tröjor och souvenirer finns på ett flertal platser före och efter konserten. Gäster på läktare 2 hänvisas till försäljning utanför arenan.
 • Visitering sker vid inpassering. .
 • Effektförvaring finns tillgänglig vid biljettkassan.