Gene & Shannon Juni 05

Shannon Tweed är en svåråtkomlig men intressant person i Kissfamiljen. Kiss Army Sweden Magazine gör här ett försök att berätta vem den numera 48-åriga kvinnan som fött Gene Simmons två barn är.

Shannon Tweed föddes 1957 i St. John’s, Newfoundland i Kanada där hon även växte upp. Hon föddes som det tredje barnet av sju. Shannon har tre bröder och tre systrar. Pappa var en minkfarmare som gick bort i början av 80-talet.

Den 178 centimeter långa Shannon flyttade till USA redan när hon var 15 år. Trots detta höll hon kontakten med sitt hemland Kanada. 1978 kom den då 21-åriga Shannon fyra i tävlingen Miss Canada där hon representerade Ottawa Valley.

Tillsammans med sin äldre syster Tracy Tweed inledde hon sin skådespelarkarriär, utöver sin redan pågående modellkarriär, under 1982. Fram till i dag har hon medverkat i 50-talet filmer och nästan minst lika många TV-serier.

Shannon Tweed på film

I ärlighetens namn är de flesta av hennes filmer sedan länge bortglömda eller finns på hyllor som den ”städade” filmhyraren sällan letar bland. Shannon hade i alla fall en roll i TV-serien Falcon Crest under två år (1982-83).

Annars är det som modell för Playboy som Shannon gjort sig ett namn. Hon blev Miss November 1981 och året efter fick hon titeln ”Playmate of the Year 1982”. Hon hade runt denna tidpunkt även ihop det med Playboys grundare, Hugh Hefner. Shannon bodde under en tid hos honom.

playboy may 1991

Playboy June 1982

Playboy

Playboy

Shannon Tweed medverkade i Adam Rifkins film ”Detroit Rock City” som spelades in 1999. Hon gestaltade rollen som Amanda Finch, en kvinna som blir imponerad utav Hawks Kissframträdande (spelad utav Edward Furlong från ”Terminator II: Judgment Day” och ”American History X”). Dessutom medverkade hon och faktiskt hela familjen på Gene Simmons soloalbum ”Asshole” där de körade i en refräng.

Shannon beskrivs som intelligent och charmig samtidigt som hon är en kvinna med skinn på näsan. Det är hon som styr familjen Tweed Simmons i villan i Los Angeles och har med åren blivit en allt mer hemmamamma åt sina två barn.

Shannon

Kiss Army Sweden Magazine har tagit del av en webbchat från ez-entertainment.net som gjordes med Shannon för något år sedan. Kanske ger den lite mer svar på vem ”kvinnan bakom Gene Simmons” är.

Tvingar Gene dig att dag ut och dag in lyssna på Kiss?

– (skratt) Nej, men jag brukar få höra på de nya låtarna som de jobbar med. Sedan låter jag honom gå runt hemma och städa golvet med sin tunga.

Hur är det att leva ihop med Gene?

– Alltid roligt, aldrig förutsägbart.

När får vi se dig tillsammans med Gene i en film?

– Det lär dröja, det är jag säker på. Gene är upptagen med Kiss, trots att han älskar att filma. Så länge hans dockor säljer slut, hans Punisher säljer slut, hans bok säljer slut och hans konserter säljer slut så kommer han att fokusera på detta.

Vilken musik gillar du att sjunga till eller lyssna på?

– Jag blev hjärntvättat på Motownmusik. Jag älskar allt från Diana Ross till Alanis Morrissette. Allt det där med lidande kvinnor, du vet.

Har du några planer på att gifta dig med Gene?

– Nej, vi har inga planer på att gifta oss. Det är inne att göra det i Hollywood men vi har det bra som det är. Fixa inget som inte är sönder.

Blir du uppmärksammad när du går ut?

– Nej, det är ganska lugnt. Men när jag är tillsammans med Gene på premiärer eller liknande kan inte fotograferna låta oss vara. Jag har inga problem med fotografer eller paparazzis. Jag förstår dem, jag är ett snyggt kort.

Vad gillar du och Gene att göra tillsammans på er lediga tid?

– Vi har ganska lite tid helt ensamma, men det är inget jag vill gå in på. Vi försöker vara så bra föräldrar som möjligt och få våra barn att må bra.

Hur är Paul Stanley utanför Kiss?

– Paul är en utmärkt människa, bra vän, bra pappa.

Berätta om ett speciellt minne från din barndom.

– Jag blev biten av en mink som barn, men det roligaste var att få vara ensam med vår hund. Jag minns att jag gillade att vara ensam eftersom vi var sju barn i familjen. Jag var mittenbarnet.

Under 2005 händer det nya saker runt familjen Tweed Simmons. Gene Simmons Family Jewels håller på att spelas in. Det innebär en hel del TV-kameror runt Gene Simmons och hans familj. När det kommer att sändas i Sverige är inte klart, men håll med om att det låter spännande.

Magnus Fredriksson
Reporter
Kiss Army Sweden

Destroyer # 15 Mars 2006

Artikel ur Destoyer 15