Efter att ha blivit ”bombad” av mail och telefonsamtal de senaste dagarna angående åldersgränsen på KISS konserter i Stockholm och Malmö så tog jag själv telefonen idag på morgonen och ringde LiveNation samt socialstyrelsen för att få klarhet i detta.

LiveNation säger: Åldersgränsen på 13 är en rekommenderad ålder, men ingen lag. LiveNation kommer INTE att stoppa någon under 13 år för att gå in på KISS i sommar i varken Stockholm eller Malmö så länge föräldrarna har med sig hörselskydd/ hörselkåppor etc. som skyddar barnens hörsel.

Socialstyrelsen säger: Vi rekommenderar 13 år och hoppas att LiveNation som arrangör uppfyller kraven som vi har satt angående ljudnivån. Socialstyrelsen kommer inte och kan inte stoppa någon under 13 år från att gå in på konserterna. Socialstyrelsen säger att det bara är LiveNation som kan stoppa detta, men dom i sin tur säger att det är ok.

Finns det någon annan som kan stoppa barnen då? Svar: Nej (enligt LiveNation och Socialstyrelsen)

Niklas säger: Jag personligen tycker det är bra med en rekommenderad ålder, MEN det är upp till mig själv som förälder att ta detta ansvar och se till att mitt barn inte skadas om jag tar med dom på KISS eller någon annan konsert.  Jag tänker själv ta med min äldsta dotter på KISS som är under 13 år och jag var själv 12 år när jag själv såg KISS första gången (1983).