Pauls skiva är den som innehåller de mest KISS-liknande materialet. Hans skiva sålde näst bäst av soloskivorna, och är den enda skivan av KISS soloalbum som enbart innehåller eget material.

Låtförteckning

 1. Tonight You Belong To Me – (4.40) (Paul Stanley)
 2. Move On – (3.11) (Stanley/Mikel Japp)
 3. Ain’t Quite Right – (3.53) (Stanley/Japp)
 4. Wouldn’t You Like To Know Me – (3.18) (Stanley)
 5. Take Me Away (Together As One) – (5.34) (Stanley/Japp)
 6. It’s Alright – (3.34) (Stanley)
 7. Hold Me, Touch Me (Think Of Me When We’re Apart) – (3.40) – Stanley)
 8. Love In Chains – (3.33) (Stanley)
 9. Goodbye – (4.09) (Stanley)

Tonight You Belong To Me

Tonight You Belong To Me är skriven av Paul Stanley.

Som många av de första låtarna på plattan spelades Tonight You Belongs To Me in i Stanleys favorit studio, Electric Lady Studios i New York. På låten används en E-Bow. Paul har berättat om det i en intervju ”Jag använde E-Bow på ett par låtar. Jag tyckte verkligen att den var användbar. Jag vet inte hur praktisk den är för live framträdanden för du kan bara spela på en sträng åt gången, vilket gör det lite klurigt. När jag använde den på plattan så brukade jag dubba tre eller sex stycken av dem. Jag använde den i Tonight You Belong To Me i början av det tunga stycket. Det låter som keyboard men det är E-Bow.” Låtarna som var inspelade i Electric Lady Studios spelades in i februari 1978.

Tonight You Belongs To Me är en låt jag minns att jag skrev om en särskild person vars namn jag inte tänker nämna för det kommer göra henne glad, vilket hon inte borde vara”, säger Paul Stanley om låten.

Tonight You Belongs To Me har aldrig spelats live av Kiss. Däremot har Stanley framfört den på båda sin turnéer 1989 respektive 2006/2007.

Move On

Move On är skriven av Paul Stanley och Mikel Japp.

Mikel Japp var den enda låtskrivaren förutom Paul själv på hans soloplatta. Det var genom fotografen Barry Levine de både männen träffats. Det var Barry som spelade upp lite av Mikel Japps material för Paul. Paul gillade det och båda två började skriva låtar. Även denna låten innehåller E-Bow. Paul har berättat om det ”De kommer in halvvägs genom solot. Det är ungefär sex stycken där”.

”Musikaliskt tänkte jag mig något i stil med Bad Companys låtar, de skoderade manlighets låtarna om livet. När jag skrev låten så tyckte jag att en kvinnlig sångare i bakgrunden skulle vara perfekt. Jag var god vän med bandet Desmond Child and Rouge och där fanns ett par riktigt skickliga kvinnliga sångare. Jag ringde in dem och en halvtimme senare var dem där och lade bakgrundssång.” – Paul Stanley

Move On spelades live av Kiss året 1979 på Dynasty Tour. Move On spelades även på Pauls Live To Win Tour.

Ain’t Quite Right

Ain’t Quite Right är skriven av Paul Stanley och Mikel Japp.

Det här var den tredje låten som innehöll en E-Bow. Enligt Paul var syftet med den för att få fram ”En viss typ av stämning, nästan ett spöklikt ljud. För mig är en E-Bow lite som en oboe, en synth korsad med en oboe. Jag har varit fascinerad av ljudet sedan första gången jag hörde det. Denna låt innehåller vissa likheter med Peter Framtons låt I’m In You. Peters låt har text stycket “Cause you gave me the love, love that I never had / Yes, she gave me the love, love that I never had”. Just den texten är relativt snarlik till den text Paul skrev.

Ain’t Quite Right har aldrig spelats live.

Wouldn’t You Like To Know Me

Wouldn’t You Like To Know Me är skriven av Paul Stanley.

Paul har erkänt att Wouldn’t You Like To Know Me är hans hyllning till ett av hans favoritband The Raspberries. Låten innehåller vissa grunder som är typiskt för en The Raspberries-låt. Låten är lite av en blandning av låtarna Tonight och Ecstasy.

Wouldn’t You Like To Know Me har aldrig framförts av Kiss men Paul har spelat den på båda sina soloturnéer.

Take Me Away (Together As One)

Take Me Away (Together As One) är skriven av Paul Stanley och Mikel Japp.

Take Me Away (Together As One) spelades in i Los Angeles. Det är även den enda låten som har Carmin Appice på trummor. Carmin hade tidigare spelat i ett band som hette Cactus där ett tag den gamle Wicked Lester-gitarristen Ron Leejack spelat. ”Jag brukade hänga med Paul Stanley samtidigt som de spelade in hans soloplatta. En gång frågade Paul om jag var intresserad att spela på denna låten och jag tackade ja ”.

Take Me Away (Together As One) har aldrig spelats live.

It’s Alright

It’s Alright är en låt skriven av Paul Stanley.

Låten är producerad av Paul och Jeff Glixman. Eric Nielsen spelade bas på låten och fortsatte att göra det genom resten av plattan. It’s Alright var en av de sista låtarna att bli klara för plattan.

It’s Alright har aldrig spelats live.

Hold Me, Touch Me (Think Of Me When We’re Apart)

Hold Me, Touch Me är en låt skriven av Paul Stanley. Den släpptes som singel 1978.

Hold Me, Touch Me skulle bli singel från Pauls platta med Goodbye som B-sida. Den släpptes i oktober 1978 och kom bara till en 46# och stannade på topplistan i 12 veckor. En något underlig feltryckt singel av låten skulle släppas i Storbritannien med Love In Chains som B-sida. Låten innehåller även ett av Paul Stanleys favoritgitarrsolon. Dessutom spelade han alla gitarrer på låten själv.

Hold Me, Touch Me har aldrig spelats live.

Love In Chains

Love In Chains är skriven av Paul Stanley.

Låten är producerad av Paul och Jeff Glixman. Den innehåller även ett gästframträdande av Steve Lacey på rythmgitarr. Steve Lacey skulle även göra ett framträdande på Gene Simmons soloplatta.

Love In Chains har aldrig spelats live.

Goodbye

Goodbye är skriven av Paul Stanley.

Goodbye är det avslutande spåret från Pauls soloplatta och blev producerad av Paul Stanley och Jeff Glixman.

Goodbye blev faktiskt framförd av Kiss på deras akustiska turné 1995. Den har även spelats live på båda Paul Stanleys soloturnéer som sista låt.

Medverkande

 • Paul Stanley – Rytm gitarr, Lead Gitarr, sång, bakgrundssång, alla gitarrer på spår 7, Akustisk Gitarr och E Bow
 • Bob Kulick – Gitarr, Akustisk Gitarr
 • Carmine Appice – Trummor på spår 5
 • Steve Buslowe – bas på spår 1,2,3,4,5
 • Peppy Castro – Bakgrundssång på spår 3,7
 • Richie Fontana – Trummor på 1,2,3,4
 • Diana Grasselli – Bakgrundssång på spår 2
 • Doug (Gling) – piano på spår 7, orkester på spår 7, bakgrundssång på spår 7
 • Craig Krampf – Trummor på spår 6,7,8,9
 • Steve Lacey – Lead Gitarr på spår 8
 • Eric Nelson – Bas på 6,7,8,9
 • Miriam Naomi Valle – Bakgrundssång på spår 2
 • Maria Vidal – Bakgrundssång på spår 2