Ace har släppt ännu en samlingsplatta.

Ace Frehleys skivbolag passade på att släppa ännu en samlingsplatta med ett ax-plock av Ace låtar som vi alla säkert har hört tidigare. Men den här plattan innehåller också en del tunga live versioner som skivbolaget haft undangömt i arkivet. Här berättar bassisten och producenten John Regan själv om låtarna på plattan.

Loaded Deck

ONE PLUS ONE
Written by: Anton Fig / Phil Galdston

När jag letade igenom Megaforce arkiv så hittade jag den här låten. Den är inspelad under en ”FREHLEY`S COMET” session 1986. Om sanningen ska fram så hade jag glömt bort den här låten helt, men när vi satte på tapen och tryckte på play så kom allt tillbaka. Låten är väl lite kommersiell men kom ihåg att det här var 1986. Men ändå, när Ace sjunger och vräker på sin Les Paul då rockar det rätt bra ändå… And it`s rare!!!

GIVE IT TO ME ANYWAY
Written by: Ace Frehley / Arthur Stead /Richie Scarlet

Även den här låten grävde vi fram i arkivet. Den skrevs under den tidigaste delen av Frehley`s Comet runt `84-`85, den har alltid varit en av mina favoriter. Den här versionen är inspelad `89 under inspelningen av ”TROUBLE WALKIN”. Anton`s unika trumspel står verkligen ut på den här låten liksom Richie`s passionerade sånginsatts. Kolla in dom duelerande solona… Richie till vänster och Ace till höger! Turn it up loud…

DO YA
Written by: Jeff Lynne

Den här kommer från ”TROUBLE WALKIN”… Ace var inte helt övertygad om att spela in den här men jag tror att ni håller med mig om att Ace gjorde ett fantastiskt jobb. Den klarar sig bra i jämförelse med ELO`s orginal version. Det finns även en bra video till den här.

IT`S OVER NOW
Written by: Tod Howarth

Tod Howarth skrev denna fantastiska ballad som vi spelade in till plattan ”SECOND SIGHTING”. Även denna finns på videon ”LIVE + 4”.

SHOT FULL OF ROCK
Written By: Ace Frehley / Richie Scarlet

The ”Emperor of rock”… Mr. Richie Scarlet tar kontrollen i den här låten. När det gäller Richie så är det alltid rock & roll till 100%. Kolla även in den stjärnspäckade kören så hör du säkert Peter Criss stämma, han kom förbi studion och lånade ut sin talang och gav hela plattan ”TROUBLE WALKIN” skjysta vibbar. Även Sebastian Bach, Dave och Rachel från SKID ROW körar på låten. Vad mer kan jag säga?

STRANGER IN A STRANGE LAND
Written by: Ace Frehley

Anton Fig flög in med bara ett par dagars varsel för att hjälpa oss med detta gig i Chicago. Absolut ett av mina favorit gig med ”FREHLEY`S COMET”… Vad mer kan en bassist önska sig… Great town, great audience and Anton on the skins. Skulle inte ha nått emot att göra om det någon dag. Studio versionen hittar man på första plattan ”FREHLEY`S COMET”.

SEPARATE
Written by: Ace Frehley / John Regan

Den här live versionen från Hammersmith Odeon i London är lite intressant därför att det var första gången vi framförde låten live och vi hade knappt repat låten. Så man vet aldrig vad som kan hända! Lyckligtvis så gick allt vägen. Studio versionen finns på ”SECOND SIGHTING”.

NEW YORK GROOVE
Written by: Russ Ballard

Ace`s signatur… Den här var en stor hit från Ace första solo platta 1978. Det var under inspelningen av den här som Ace mötte en av dom största trummisarna i världen… våran gode vän Anton Fig. Alltid älskad av publiken, inget annorlunda även denna kväll. Om du blundar så ser du säkert Ace lysande gitarr som blinkar i takt med trummorna.

ROCK SOLDIERS
Written by: Ace Frehley / Chip Taylor

Om det skulle finnas ett pris för ”Best Public Service Announcement” i rock kategorin så skulle den här låten vinna direkt. Skriven av Ace tillsammans med den legendariska låt skrivaren Chip Taylor (WILD THING). Den här låten handlar om Ace personliga tragedier och triumfer. Det var alltid trevligt när fans kom fram efter showen och berättade att just den här låten hade hjälpt dom till det bättre i livet. Kunde Ace så kunde dom…

REMEMBER ME
Written By: Carter Cathcart / Ace Frehley

”LIVE” från klubben Remulac…in France! Oh yes, Det är den gamla Frehley humorn som bubblar till ytan än en gång. Ännu en av mina favoriter att spela både live och i studio. There is some SERIOUS guitar playing going on here folks!

FRACTURED TOO
Written by: John Regan / Ace Frehley

FRACTURED III
Written by: John Regan / Ace Frehley

Och varför är dom här 2 låtarna med? Jo… Enligt en undersökning på Internet där man frågat fans om deras absoluta favorit låtar med Ace. Och svaret blev… ”FRACTURED MIRROR 1,2 & 3. Där ser man… Hoppas att ni gillar plattan lika mycket som jag gör… Enjoy…

John Regan
Reporter
KISS Army Sweden

Destroyer # 4 Juli 1998

Artikel ur Destroyer 4