Kiss RC Van

Man kan nog lugnt påstå att en av de svåraste leksakerna från 70-talet med Kiss är radiobilen! Denna bil tillverkades 1979 i Hong Kong av företaget AHI.

Kissbilen är trådlös, vilket var relativt stort då, och var en av 26 olika modeller som företaget släppte detta år. Att bilen är så svår kan väl tänkas bero på att man inte sålde så många av den då Kiss popularitet började sjunka detta år, och tyvärr har nog en hel del gått sönder och kastats genom åren.

Bilen, som är en van, är röd med Destroyeromslaget på sidorna och Kisslogon på taket. Den kom i två olika boxar, som dock påminner om varandra och det skall väl tilläggas att båda är lika svåra att hitta, så börja inte leta efter en speciellt om ni inte redan har den andra. Man ska vara glad om man hittar en i alla fall.

Man gjorde reklam för bilen genom att säga att den hade hela tre olika funktioner. Den körde framåt, bakåt, och det gick att svänga med den! Ungarna idag skulle bara skratta åt detta!

Om du nu har cirka 1 000 dollar över (cirka 7 500 SEK) så kan vi rekommendera ett inköp av denna bil, ett måste i samlingen!

Niklas Olsson
Ordförande
Kiss Army Sweden

Destroyer # 12 November 2004

Artikeln ur Destroyer 12.