Kiss

DN har recenserat ”Sonic Boom” och det var ingen mindre en Fredrik Strage som fick den tuffa uppgiften att ge en bra analys av Kiss senaste album.  Strageär inte lika övertygad som alla andra musikrecensenter i världen att Kiss har gjort en kronjuvel, läs nedan Strages recension.

”Kiss första skiva på elva år är bäst i de mjuka låtarna, tajt men tafatt. Förre gitarristen Ace Frehley rumlar vidare och har något de gamla kompisarna saknar – charm.

Så sent som i fjol sa Gene Simmons att Kiss inte skulle ge ut fler skivor förrän folk slutade att ladda ner musik olagligt. Genom att inleda ett samarbete med jätte­kedjan Walmart har Gene förvissat sig om att de kommer att sälja hundratusentals skivor den här gången också. Eller så har bandet insett att de inte behöver en storsäljare lika mycket som en officiell anledning att åka på turné.

”Sonic boom” är Kiss första fullängdare på elva år. Här satsar de på småruffig rock av den typ som fanns på deras första skivor. Men resultatet är inte, som Paul Stanley hävdar, ”det bästa vi gjort sedan ’Destroyer’”. ”Sonic boom” är bättre än den gräsliga föregångaren ”Psycho circus” – vilket inte säger särskilt mycket. Kiss låter tajt men tafatt, ungefär som när de sist spelade i Sverige, och försöken att mangla hårt faller platt.”

Klicka nedan för Fredrik Strages recension:

http://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/kiss-sonic-boom-1.968897