Här samlar vi svenska bidrag till den enorma samling av covers som cirkulerar på marknaden. Det finns onekligen mängder av duktiga och innovativa musiker i detta land, professionella och amatörer, som väntar på möjligheten att bli hörd genom rätt kanal. Skicka in era bidrag till oss!

Idén till Kiss Army Sweden MP3 Tribute föddes på vårt diskussionsforum där skribenter började posta sina egna inspelningar. Denna sida är fortfarande i utvecklingsstadiet och vi planerar bland annat ett gemensamt omslag för dem som vill bränna ut spåren till CD, diverse omröstningar med mera!

Skicka in era egna tribute låtar!

Vi och många av våra trogna besökare vill gärna höra fler kiss tolkningar. Därför uppmanar vi nu alla som kan spela, att skicka in sina mp3 till oss för publicering här på hemsidan. Vi vet att det finns mängder av spännande material som bara ligger och väntar på att få njutas av.

Filerna ska vara mp3, 128 KBPS, och information om bandet.

Skickas till : marko@kissarmysweden.com

Rock and Roll Over

Hard Luck Woman - Huvudvärk

Jag och mina två brödrar har dammat av dessa två kiss låtar i vår egen lilla hemmastudio 1999. Namn på mina brödrar är Lars och Stefan! Sjunger det gör jag. Vi har inget egentligt Bandnamn, men på 80-Talet hette vi Huvudvärk, Hoppas det låter bra i era öron!

Destroyer

Beth - Huvudvärk

Jag och mina två brödrar har dammat av dessa två kiss låtar i vår egen lilla hemmastudio 1999. Namn på mina brödrar är Lars och Stefan! Sjunger det gör jag. Vi har inget egentligt Bandnamn, men på 80-Talet hette vi Huvudvärk, Hoppas det låter bra i era öron!

Love Gun

I Stole Your Love - Waterdog

En version av I Stole Your Love med Det kända glam/pop/Rock bandet Waterdog!

www.waterdogonline.com

Union

October Morning Wind - Lidaz

Här kommer ett Union-bidrag (October Morning Wind ifrån debutplattan)

Spelades in vid två tillfällen juli 2007. Alla gitarrer samt sång av mig. En mycket enkel inspelning och därför inte så bra kvalitet, och det var inte heller det som var målet med låten så alla kompgitarrer är förstatagningar. Jag är inte alls någon sångare så om någon skull vilja ge sig på och lägga på egen sång så är det bara att kontakta mig.

Dressed to Kill

She - Cosmosmannen

En egen tolkning av enmansbandet Cosmosmannen av låten She ´07. Kallar den kort o gott för ” She ´07″.

Destroyer

Beth - Basso Feat. Karl Lille

All Guitars by : Karl Lille   (Estonia), Vocal by : Michael Holm Basso (Denmark

Recorded at Neumann Stuudio (Estonia), Recorded By : Elmet Neumann

Dressed to Kill

”Fejkad” liveversion i ganska rejält tempo inklusive förstatagnings-sång.

Unmasked

Easy As It Seems - Das Fark

Revenge-liknande version komplett med ett litet textmisstag och ett klassiskt KISS-knep med flanger på trummorna i början.

Dynasty

Dirty Livin' - Das Fark

Vad inte många vet är att KISS jammade loss en sjukt tung version av Dirty livin’ medan de var i studion för att göra Carnival of souls. Den inspelningen är tyvärr försvunnen, det ryktas att Gene inte ville att någon skulle höra honom sjunga en Peter Criss-låt, men Das Fark har tagit sitt ansvar och gett folket en version som inte är så långt ifrån hur det lät då. Som vanligt, allt av ebon00.

Ace Frehley

New York Groove - Jose Sanchez

Denna version av ”New York Groove” är inspelad av Jose Sanchez! Ex.Fierce Conviction,Empire saint sångaren I sin egen lilla hemstudio! Lägg märke till de olika Städer som näms I slutet. Kul låt!

Space with Ace!!!!

Rock and Roll Over

I Want You - Electric Earth feat. Mattias IA Eklund

Underverket Electric Earth från Trollhättan startades år 2001 ur spillrorna av band som Gooseflesh, Rat Salad, Rising och UK outfit Psycle. Med ett par plattor i ryggen siktar nu bandet vidare! Denna version av ’I Want You’ gästas av Mattias ”IA” Eklund från Freak Kitchen. Låten kommer att finnas med på en EP som enbart släpps på vinyl.

Bandet består av:
Peter Gottlieb – Sång, gitarr
Tommy Scalisi – Gitarr
Lyris M. Karlsson – bas
”Draken” – Trummor

WOW

It's my life - Das Fark

Akustisk ”demo”-version som uppenbarligen är inspelad i en betongkällare någonstans med ett synnerligen ostämt trumset.

Crazy Nights

I'll Fight Hell To Hold You - Das Fark

Lite av en indepop/EMO-version med en hyfsad groove. Lite synd på han sångaren vars vibrato bräker så förbannat…

Allt och lite till av ebon00.

Peter Criss

You matter to me - Partners in crime

Arrad som om KISS spelat den i samma stil som en del låtar på första plattan men med ljud som om det spelats genom ett 8-biters Nintendo. Sedan ligger det lite mollpenta-improvisation (telekopia genom en Bassman-simulering).

Arr och gitarr av ebon00, sång av Grim Jim.

Lick it Up

Not For The Innocent - Sand

Tänkte bara dela med mig en skön cover på ”Not For The Innocent” som vi gjorde för några år sen! Det var ett projekt som hette ”KissArmyOnline” (KAOL), ett projekt som sträckte sig över hela världen och som hade som mål att samla in pengar i Eric Carr´s namn till ett barncancersjukhus (Childrens hospital of Wisconsin) och alzheimer forskning i USA.

Bandet heter SAND och kommer från Stockholm, alla har varit aktiva musiker i olika band i Stockholmstrakten i många år, och tyckte att det skulle vara kul att samlas och göra några tributes till ett band som Kiss, som vi alla har växt upp till!.

Tyvärr så är mp3:an bara 96 kbit/s men det kanske går bra ändå! Vore kul om ni tycker att den funkar i detta sammanhang!

Hotter than Hell

Let Me Go Rock `N` Roll ´06 - Cosmosmannen

En egen tolkning av enmansbandet Cosmosmannen av låten Let Me Go Rock N Roll ´06. Kallar den kort o gott för ” Let Me Go Rock `N` Roll ´06″.

Dressed to Kill

Rock N Roll All Nite - Black ladies

Robban Bäck här. Jag lirar trummor i ett tungt hårdrockband från Falun som heter Black Ladies. Black ladies har funnits ca 2 år och bland det första vi gjorde som band innan vi ens börjat skriva egna låtar, var att kasta oss in i närmsta studio, knäppa ett par bira och bara trycka på record. Resultatet efter en lång natt var ett dussintal olika covers, bland annat den odädliga klassikern Rock N Roll All Nite!

www.blackladies.se