27 oktober

Inte mycket till sömn innan det är dags att stiga upp tidigt och tillsammans ned Rikard hasta iväg med tåget till Göteborg. Väl framma tar vi oss från Nils Ericsonsterminalen med flygbussen till Landvetter flygplats. Vi lyckas komma dit innan Kiss har landat. Vi hade räknat ut att Kiss skulle komma runt lunchtid. Eftersom det var en massa fans som redan var där kunde vi pusta ut. Vi hade ju lyckats komma innan Kiss. När de äntligen kom ut ur gaten med Stockholmsflyget blev det lite smått kaotiskt. Alla ville ha autografer av bandet och mängder med blixtar small av. Alla i bandet skrev för glatta livet, men de gick snabbt mot limosinerna för att inte stanna bland fansen. Eftersom Bruce inte var fast medlem i bandet vid den här tidpunkten var det inte lika många som bad honom om autograf. Jag hade med mig min bandspelare och spelade in medan jag hälsade Kiss välkomna till Sverige. Gene och Paul åkte tillsammans i en limousin så Eric och Bruce åkte i den andra. Det hela gick väldigt snabbt.

kiss-84-got-6

På eftermiddagen åkte vi in till Park Avenue Hotel och runt 2-3 tiden ser vi Paul och en livvakt komma från hotellet mitt på Avenyn och korsar vägen till andra sidan gatan för att gå till en videobutik för att hyra några filmer. Han är inne och väljer cirka en kvart, tjugo minuter innan han går tillbaka till hotellet med en påse med filmer. Får höra av några fans som var inne i butiken att det är x-rated filmer, om man skall tro surret. Min kompis Rikard hinner ta en bild av honom och alldeles efter blir det lite smått kaotiskt då en mängd fans får syn på Paul. Alla rusar fram och Paul skriver en del medan han styr stegen mot hotellets entre.

Vi står kvar utanför hotellet och väntar tålmodigt och väntar på att Kiss skall komma ut. Vi får se att det kör fram 2 limousiner till en liten sidodörr på hotellet. Vi anar naturligtvis att det är Kiss som valt att ta sig ut där då entren är full av ett 30-tal fans. Vi ser sen några slags livvakter vid dörren och efter kommer Kiss och en snubbe från EMA Telstar som lotsar ut stjärnorna. De åker till Scandinavium för att möta pressen och äta en bit samt göra soundcheck.

kiss-84-got-1

Kommer ni ihåg min kompis Henrik som bestämde sig i Lund för att tillverka egna backstagepass? Väl hemma hade han 2 vardagar på sig att göra ett orginal med en utklippt Kisslogga och några gnuggbokstäver. Han lade detta i en kopiator och gjorda dessa på ett klisterark. Visst, de blev släta istället för den tygaktiga strukturen som silkespassen har. Men vem ser det i förbifarten. Han satte på sig detta inne på Scandinavium och tog sig in framför kravallstaketet för att fotografera. Efter någon låt så upptäcker Robert Hultman att allt inte står rätt till och säger till honom att han inte har där att göra och kör ut honom till publiken på golvet. Själv satt jag på läktaren med Rikard och njöt av ett laddat och skojfriskt Kiss. En bra avslutning på Sverigeturnen.

Ett oförglömligt minne att få se 3 konserter med ett band man älskar. Att man dessutom också fick träffa alla medlemmarna gjorde inte saken sämre. Ja, så gick det till på 80-talet. Var man tillräckligt påhittig var det inga svårigheter att träffa bandet.