rwerew

Han har spelat för Meat Loaf under Bat Out of Hell Tour. Han har varit ansvarig för bly gitarr på KISS klassiker som ”Crazy, Crazy Nights” och ”God Gave Rock ’N’ Roll To You”. Och kommer han att höja värdet av Tobias Sammet nya AVANTASIA epos med sitt märkliga gitarr ljud: legendariska KISS Yxman Bruce Kulick.

Tobias berättar om samarbetet: ”Jag träffade Bruce 2008 i Los Angeles. KISS-trummisen Eric Singer (som spelat trummor för Tobias” Avantasia-projektet) har spelat vår Avantasia album The Scarecrow för Bruce och Bruce måste ha gillat min röst såvitt jag vet. Så småningom bad han mig att sjunga en låt på hans soloalbum BK3 som kommer ut i februari 2010. Jag gillade idén, jag gillade låten, jag gillade Bruce och så förstås jag gjorde det. Bruce har alltid varit en av mina favorit gitarrister, han är en av den klassiska 80-talets fragmentering som fick en unik ton och en fantastisk känsla. Hans medverkan är mycket smakfull. Nu var jag ute efter en extra gitarr spelare för Avantasia som kunde lägga till lite ny ”färg” på några låtar och det kändes naturligt att be någon som nyss blivit medlem av min familj, så jag frågade honom, och jag är glad att han gillade idén och vi kom genast överens. Bruce är en super cool kille , han offrade julafton för att starta inspelningen med mig i Los Angeles. Det säger mycket om hans arbetsmoral. Han är ett riktigt proffs! Kolla in hans hemsida Kulick.net. ”

3 april, The Wicked Symphony och Angel Of Babylon kommer att släppas som en dubbel-CD i en deluxe box set. Den här uppföljaren till Avantasia’s The Scarecrow 2008 kommer att innehålla följande gästartister: Klaus Meine (Scorpions), Ripper Owens (hagel!, Ex-Judas Priest, ICED EARTH), Michael Kiske (ex-Helloween), Jorn Lande (MASTERPLAN ), Andre Matos (Angra, shaman), Bob Catley (Magnum), Russell Allen (Symphony X), Eric Singer (Kiss), Felix Bohnke (EDGUY), Jens Johansson (STRATOVARIUS), Alex Holzwarth (RHAPSODY), Felix Bohnke ( Edguy), Ralf Zdiarstek (AMITAF) och producenten Sascha Paeth (ex-Heaven’s Gate),

Fler nyheter kommer att bekräftas på Tobiassammet.com så snart som möjligt.