Eller åtminstone 40+30+20årsjubileum. Och youtubeklipp på det, vad kan väl vara bättre?
Av Alex Bergdahl

1975-01-31 – San Francisco, CA – Winterland Ballroom

Vi minns alla Kiss Exposed. Gene blåser dammet av en kassett. ”Never before seen…this is a bootleg tape” följt av ”A BIG SAN FRANCISCO-WELCOME FOR OUR SPECIAL GUESTS TONIGHT – KISS!” Alla måste älska detta. Kiss i slutet av Hotter Than Hell-turnén, hungriga så in i helvete- En härlig svart/vit tv-filmning som sedan länge finns ute nästintill komplett. Magi fångad på film.

 

https://www.youtube.com/watch?v=btcjTsUsTDM

 

1985-01-31 – Houston, TX – The Summit

Animalize-turnén har två månader kvar och tyvärr har slentrianen på vissa sätt ersatt nyfikenheten i Europa den föregående hösten. Men fan – bandet är ändå bra, låtarna går i 180 knyck och det finns väl ingen som någonsin tröttnar på att lyssna på Erics fantastiska trumspel?

 

 

1995-01-31 – Tokyo, JAP – Budokan Hall

Den andra av två kvällar på anrika Budokan, en låtlista från himlen och – hör och häpna – samma scen som användes i just Houston 1985. Ja, av någon anledning valde Kiss att återanvända scener när de gjorde de två enda riktiga (läs: elektriska) turnéerna under 1995. I Australien syntes sfinxen Leon till för sista gången, och i Japan återanvändes den amerikanska Animalizeturnéns stålkonstruktion (minus tefatet). Lägg även märke till att She för första gången live avslutas på samma sätt som på studioskivan.

Komplett audio:

https://www.youtube.com/watch?v=7nnCLoR6pWY

En låt video:

https://www.youtube.com/watch?v=kbu3yDmxbY8